Удосконалення конструкції вертикальної молоткової дробарки - Яцков, Богдан Сергійович; Yatskov, Bohdan Serhiiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Робота містить пояснювальну записку та графічну частину. Пояснювальна записка складається зі вступу, технологічної, конструкторської частин, додатків з: економічною частиною, охороною праці та специфікаціями до графічної частини. В технологічній частині наведено історію розвитку дробарок, види дробарних машин, теоретичні основи процесу подрібнення, способи подрібнення, конструкція молоткових дробарок В конструкторській частині здійснено розрахунок параметрів трьох конструктивних виконань валу і вибрано оптимальний варіант, визначені сили, які діють під час подрібнення на вузол валу, також були підібрані підшипники, розрахунок шпонкового пазу з урахуванням особливостей валу і підібрано мастило Також розраховано економічний ефект від впровадження модернізованої дробарки у виробництво, розроблено заходи з охорони праці при роботі з молотковою дробаркою. В графічній частині проекту приведені: габаритне креслення, складальне креслення, схему етапів процесу подрібнення та надано деталювання вузла валу (молоток, вал, вісь, шків). Ключеві слова: дробарка молоткова, вал, подрібнення, підшипники, мастило, шпонка, аналіз.

The work contains an explanatory note and a graphic part. The explanatory note consists of an introduction, technological, design parts, appendices with: economic part, labor protection and specifications for the graphic part. The technological part describes the history of crushers development, types of crushing machines, theoretical foundations of the crushing process, crushing methods, and the design of hammer crushers. In the design part, the parameters of three shaft designs were calculated and the optimal variant was selected, the forces acting on the shaft assembly during crushing were determined, bearings were also selected, the keyway was calculated taking into account the characteristics of the shaft and the lubricant was selected We also calculated the economic effect of introducing the modernized crusher into production, and developed labor protection measures for working with the hammer crusher. The graphic part of the project includes: a dimensional drawing, a assembly drawing, a diagram of the stages of the crushing process, and details of the shaft assembly (hammer, shaft, axle, pulley).
Improving the design of a vertical hammer crusher
Keywords: 6.133.00.00; hammer crusher; shaft; grinding; bearings; lubrication; dowel; analysis