Оцінювання конкурентоспроможності продукції транспортного машинобудування України на ринку Російської Федерації - Ковальчук, М. Б. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Розглядаються питаня, пов'язані з оцінюванням конкурентоспроможності продукції транспортного машинобудування на ринку Російської Федерації. Проведено експертне опитування, на основі якого здійснено оцінювання. Проаналізовано ринок Російської Федерації стосовно оцінюваного виду продукції, на основі чого виявлено <<сильні >> та <<слабкі>> сторони конкурентоспроможності. Наголошено на важливості стимулювання експорту як необхідної передумови підтримки та повноцінної реалізації конкурентопспроможності вітчизняної машинобудівної продукції. The questions concerning the evaluation of the competitivenes of transport machine-building production on Russian market are discussed in this article. Results of the expert survey provided a basis for the presented evaluation. The Russian market was analyzed according to the evaluated type of production then strongs and weaknesses of competitiveness were determined. Here is announced the significance of the export stimulation of domestic machine-building production as a main support for competitiveness program realization.