Комбінаторний метод мінімізації булевих функцій - Різник, В. В.; Соломко, М. Т.; Riznyk, V. V.; Solomko, M. T. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розглянуто нову процедуру алгебри логіки – суперсклеювання змінних, яка здійснюється за наявності у структурі таблиці істинності повної бінарної комбінаторної системи з повторенням або неповної бінарної комбінаторної системи з повторенням. Ефективність алгебричної операції суперсклеювання змінних істотно спрощує алгоритм мінімізації булевих функцій, що уможливлює мінімізацію функцій з кількістю змінних до 10.

Considered the new procedure of logic algebra – super-sticking of variables, which is carried out in the presence of a truth table in complete binary combinatorial system with a repetition or incomplete of the system considered. The efficiency of the algebraic operation of super-sticking variables greatly simplifies the algorithm for minimizing boolean functions, which allows manual minimization of the functions.
Combinatorial method of minimizing boolean functions
Keywords: булева функція; метод мінімізації; мінімізація логічної функції; блок-схема з повторенням; мінтерми; суперсклеювання змінних; boolean function; method of minimizing; minimization of logic function; block-design with repetition; minterms; super-sticking of variables; 519.718