Комплексна геолого-геофізична модель літосфери Західного Донбасу - Омельченко, В. Д.; Кучма, В. Г. (Національний університет “Львівська політехніка”, 2011)
Співставлення комплексу геолого-геофізичних моделей земної кори Західного Донбасу дозволило отримати нові дані про нижню частину земної кори, виділити зону зниженої швидкості в середній частині кори в районі зчленування Донбасу і Воронезького масиву та інші дані про особливості будови літосфери. Сопоставление комплекса геолого-геофизических моделей земной коры Западного Донбасса позволило получить новые данные о нижней коре, выделить зону пониженной скорости в средней части коры в районе сочленения Донбасса и Воронежского массива и другие данные об особенностях строения литосферы. The comparison of the geology-geophysical models of the crust of the Western Donbass makes it possible to obtain new data about the bottom of the earth crust, to marks out a reduced velocity in the middle earth crust part in joints area of Donbass and the Voronezh massif and data of another features of the lithosphere structure.
Комплексная геолого-геофизическая модель литосферы Западного Донбасса
Complex geological-geophysical model of the Western Donbass lithosphere
Keywords: земна кора; геофізичні поля; геологічна структура; геотраверс; земная кора; геофизические поля; геологическая структура; геотраверс; earth crust; geophysical field; geological structure; geotraverse