The use of digital images for determining the coordinates of objects in the real plane with a flat four-point transformation - Tomaszewska, Е. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Digital imaging is used to identify objects on the surface as well as in the ground. These objects exist in three dimensions, but after making picture are two-dimensional. The unit of length is changing from meter or centimeter to pixel. There are methods for transforming coordinates from one dimension to another such as Direct Linear Transformation method (DLT) and a flat four-point transformation method. By reading the coordinates of the objects in the pictures, in pixels, you can calculate length (i.e. in meters) using a transformation matrix. Цифрові зображення використовуються для ідентифікації об’єктів як на поверхні, так і на глибині. Ці об’єкти існують у трьох вимірах, але після створення малюнка є двовимірними. Одиниця довжини змінюється від метрів або сантиметрів до пікселя. Існують методи для перетворення координат від одної розмірності до іншої, такі як пряма лінійна трансформація (DLT) за допомогою плоского чотириточкового методу трансформації. При зчитуванні координат об’єктів на фотографії в пікселях можна обчислити довжину (метрах) за допомогою матриці перетворення. Цифровые изображения используются для идентификации объектов как на поверхности, так и на глубине. Эти объекты существуют в трех измерениях, но после создания рисунка являются двумерными. Единица длины изменяется от метров или сантиметров до пикселя. Существуют методы для преобразования координат от одной размерности к другой, такие как прямая линейная трансформация (DLT) при помощи плоского четрырехточечного метода трансформации. При считывании координат объектов на фотографии в пикселях можно вычислить длину (в метрах) с помощью матрицы преобразования.
Визначення координат об’єктів у дійсній площині за їхнім цифровим зображеннням з використанням чотириточкового перетворення
Определение координат объектов в действительной плоскости по их цифровому изображению с использованием четырехточечного преобразования
Keywords: parameters DLT-method; four-point transformation method; transformation matrix; linear transformation coefficients; параметри DLT-методу; чотириточковий метод трансформації; матриця перетворення; коефіцієнт лінійного перетворення; параметры DLT-метода; четрырехточечный метод трансформации; матрица преобразования; коэффициент линейного преобразования