Аналіз сучасних концепцій розвитку глобального середовища WWW - Пелещишин, А.; Березко, О. Л. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Сьогодні Веб 2.0 та Семантичний Веб є основними концепціями розвитку WWW. Але тоді як Веб 2.0 домінує, Семантичний Веб поки не набув глобального поширення. Незважаючи на це, привабливою є перспектива об’єднання цих концепцій. Запропоновано комплексний аналіз концепції Вебу 2.0 та її порівняння з Семантичним Вебом у світлі перспектив розвитку WWW. Today Web 2.0 and Semantic Web are the main conceptions of WWW development. But whileWeb 2.0 is prevalent, Semantic Web has not become a mainstream yet. Nevertheless integration of these conceptions is desirable Proposed is a comprehensive analysis of the Web 2.0 conception and its comparison with Semantic Web in the light of the WWW development outlook.