Електропровідність і теплопровідність у низькорозмірних квазідвовимірних електронних системах - Венгрин, Б. Я.; Костробій, П. П.; Петров, П. П. (Видавництво Державного університету “Львівська політехніка”, 2000)
Розглянуто задачу про визначення термоелектричних властивостей системи квазідвовимірних електронів у квантових ямах на основі вузькощілинних напівпровідників типу IV VI A B . Подано результати розрахунків залежності питомої електропровідності і теплопровідності від концентрації електронів у квантовій ямі. Показано, що системи квазідвовимірних електронів мають особливості як у провідності, так і у термоелектричних властивостях. The problem of determination of thermoelectric properties of systems of quasitwo dimensional electrons in quantum wells on the base of IV-Vi narrow-gap semiconductors is considered. Dependendencies of specific electroconductivity and thermoconductivity on electron concentration in quantum well are presented. It was shown, that the system of quasi-two dimensional electrons have particularities both in conductivity and in thermoelectric properties.