Розвиток ТОВ "Віадук" шляхом удосконалення механізмів управління прибутковістю - Момотюк, Вікторія Василівна; Momotiuk, Viktoriia Vasylivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Момотюк Вікторія, Слав’юк Р.А. (керівник). Розвиток ТОВ «Консалтингова компанія «Віадук» шляхом удосконалення механізмів управління прибутковістю». Бакалаврська кваліфікаційна робота. – Національний університет «Львівська політехніка», Львів, 2025. Розширена анотація. У роботі досліджено теоретичні засади формування прибутковості підприємства та проаналізовано сучасні підходи до її управління. Особливу увагу приділено інтернет-маркетингу як інструменту підвищення прибутковості. Розглянуто показники, що дозволяють оцінити фінансову ефективність підприємства на основі реальних результатів господарської діяльності. Об’єктом дослідження є процес управління прибутковістю підприємства у сфері консалтингових послуг. Предмет дослідження — механізми, інструменти та підходи до підвищення прибутковості підприємства в умовах цифрової трансформації економіки. Метою роботи є розробка прикладних рекомендацій щодо покращення рівня прибутковості ТОВ «Віадук» шляхом модернізації його маркетингової діяльності з використанням цифрових каналів просування. У другому розділі здійснено аналіз маркетингової активності та фінансового стану ТОВ «Віадук», виявлено низький рівень рентабельності, незважаючи на стабільну структуру активів та відсутність зовнішньої заборгованості. У третьому розділі запропоновано підприємницьку ідею впровадження інтернет маркетингової стратегії, яка включає SEO, контекстну рекламу, SMM, email маркетинг, CRM-інтеграцію та персоналізовану комунікацію з клієнтами. Запропоновано поетапний план реалізації, побудовано фінансову модель, у якій передбачено витрати обсягом 818 тис. грн, очікуваний річний дохід на рівні 1,08 млн грн та строк окупності проєкту 10–11 місяців. Сценарний аналіз підтвердив ефективність реалізації навіть у песимістичних умовах. Практичне значення роботи полягає у можливості впровадження розробленої стратегії на підприємстві із залученням зовнішніх інвестицій. Отримані результати можуть бути адаптовані для інших малих та середніх консалтингових фірм. У роботі використано сучасні аналітичні підходи, цифрові моделі оцінювання прибутковості та методи фінансового планування.стратегія, фінансове планування, консалтинг.

Momotiuk Viktoriia, Slaviuk R. A. (supervisor). Development of LLC “Consulting Company ‘Viaduk’” through Improving Profitability Management Mechanisms. Bachelor’s Qualification Thesis. – Lviv Polytechnic National University, Lviv, 2025. Extended Abstract This thesis explores the theoretical foundations of enterprise profitability and modern approaches to its management. Special attention is given to internet marketing as an effective tool for improving financial results. A set of indicators for assessing enterprise performance is analyzed. The object of the research is profitability management in the consulting services sector. The subject is the mechanisms and tools for profitability formation under conditions of digital transformation. The aim of the thesis is to develop recommendations to improve the profitability of LLC “Viaduk” through digital modernization of its marketing activities. The second chapter includes an analysis of the company’s financial state and marketing activities, revealing low profitability. The third chapter proposes an internet marketing strategy (SEO, Google Ads, SMM, email marketing, CRM), along with a phased implementation plan and financial model: expenses – UAH 818,000, projected income – UAH 1.08 million, payback period – 10–11 months, profitability – 24–27%. The practical value lies in the possibility of implementation with external investment. The proposed model can be adapted for other consulting businesses.
Development of Viaduk LLC by improving profitability management mechanisms
Keywords: 6.076.00.00; прибутковість; інтернет-маркетинг; рентабельність; profitability; internet marketing; return on investment; strategy; financial planning; consulting