Досвід імплементації норм про воєнні злочини в кримінальному законадавстві країн ЄС - Сірант, М. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Порушено теоретичні аспекти імплементації норм про воєнні злочини у законодавство України на прикладі зарахування їх до кримінального законодавства країн Європейського Союзу. Проаналізовані норми входять до складу Кримінальних кодексів країн Балтії, Грузії, Молдови відповідно до вимог Римському статуту Міжнародного кримінального суду. В статье поднимаются теоретические аспекты имплементации норм о военных преступлениях в законодательство Украины на примере включения их в уголовное законодательство стран Европейского Союза. Анализируются нормы включенные в Уголовные кодексы стран Балтии, Грузии, Молдовы в соответствии с требованиями Римскому статута Международного уголовного суда. The article raised the theoretical aspects of the implementation of the legislation Ukraine rules on war crimes case Mr. inclusion in criminal legislation of the European Union. Analyzed the norms included in the Criminal Code of the Baltic States, Georgia, Moldova accordance with the Rome Statute of the International Criminal Court.
Опыт имплементации норм о военных преступлениях в уголовном законодательстве стран ЕС
Experience implementing rules of war crimes in the criminal law EU countries
Keywords: воєнні злочини; імплементація норм права; Римський статут; Міжнародний кримінальний суд; военные преступления; имплементация норм права; Римский статут; Международный уголовный суд; war crimes; implementation of the law; the Rome Statute of the International Criminal Court