Результати оцінювання структурної складності помножувачів елементів полів Галуа - Глухов, В. С.; Глухова, О. В. (Національний університет “Львівська політехніка”, 2013)
Розглядаються результати оцінювання структурної складності помножувачів елементів двійкових полів Галуа. Елементи поля представлено у нормальному базисі типу 2. Порядок поля сягає 998. Апаратна складність дає змогу реалізувати помножувачі на ПЛІС. Але велика структурна складність унеможливлює це зробити. У роботі структурна складність вираховується як загальна довжина внутрішніх зв’язків помножувачів. Для конкретних помножувачів визначена їхня структурна складність. Для окремих ПЛІС визначений показник складності, заякогоімплементаціястаєвженеможливою. In the article the results of the evaluation of the structural complexity of multiplier of elements of binary Galois fields . Elements of the field are represented in normal basis of type 2 . The order of the field reaches 998. The hardware complexity allows implement them on the FPGA. But great structural complexity can not do it. In this paper, structural complexity is calculated as the total length of the internal connections inside multipliers. Created cores hardware complexity allows their implementation in FPGA. Structural complexity for some multipliers is determined. Indices of structural complexity for which implementation becomes impossible where determined for some FPGA.
Keywords: поля Галуа GF(2m); нормальний базис типу 2; помножувач; структурна складність; Galois field GF(2m); normal basis of type 2; multiplier; structural complexity