Добродійна діяльність нетрадиційних релігійних рухів як форма їхньої соціальної активності - Богдановський, Ігор (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2010)
Дано визначення позакультової діяльності релігійних організацій. Розглянуто добродійну діяльність нетрадиційних релігійних рухів (НРР). Основними напрямами добродійності НРР є організація добродійних їдалень, опікування дитячими будинками, безкоштовна роздача убогим одягу, надання медичної й грошової допомоги тощо. Держава має сприяти і підтримувати добродійну діяльності релігійних організацій. Але існує багато проблем у співпраці держави і релігійних добродійних організацій. Головна проблема полягає у тому, що добродійна діяльність НРР часто використовується ними для розповсюдження своїх переконань серед послідовників інших релігій і невіруючих, що створює джерело конфліктів між їхніми адептами і послідовниками традиційних конфесій. Determination of religious organizations uncult activity is given in this article. Examined charity of untraditional religious motions (URM). Basic directions of charity of URM is organization of charity dining-rooms, watching child's houses, free distribution of wretched clothes, grant of medical and money help, etc. The Goverment must promote and support charity of religious organizations. But there is a row of problems at the collaboration of the state and religious charity organizations. The main problem is that eleemosynary activity of URM is often utillized by them for distribution of the persuasions among the followers of other religions and infidel, that creates the source of conflicts between their adherents and followers of traditional confessions.
Charity of untraditional religious motions as a form of thei social activity
Keywords: нетрадиційні релігійні рухи; позакультова добродійна діяльність; untraditional religious motions; uncult activity; charity