Чинники формування національної свідомості та залучення українського селянства Галичини до визвольної боротьби (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Тарабан, В. М.; Біла, Н. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Виокремлено та охарактеризовано ті соціально-економічні та політичні умови, ідеологічні засади, що детермінували формування національної свідомості українського селянства Галичини, сприяли залученню його до національно-визвольних змагань. In this article are selected and described those social-economic and political terms, ideological bases, which determinates forming of national consciousness of the Ukrainian peasantry of Galicia, promotes peasantry bringing in national-liberation fight.