Створення інтерфейсів безпекових систем багатоквартирних будинків із використанням методу персон - Жовнір, Юрій; Грибовський, Олег; Пасічник, Сергій; Бобик, Ігор (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
У статті досліджено процес створення інтерфейсів для безпекових систем багатоквартирних будинків із використанням методу Персон та класифікацію користувачів з використанням методу випадкового лісу. Метод Персон дає змогу сегментувати користувачів на основі демографічних, психографічних та поведінкових характеристик, глибше зрозуміти потреби різних груп і створити персоналізовані інтерфейси для ефективної взаємодії з системою. Метод випадкового лісу використовується для вибору ключових критеріїв, що впливають на класифікацію користувачів та оптимізацію системи під їхні потреби. У статті підкреслено значення аналізу даних для підвищення зручності та ефективності безпекових систем, а також запропоновано підходи до інтеграції цих методів у процес проєктування. The article explores the process of creating interfaces for security systems in apartment buildings using the persona method and user classification through the random forest method. The persona method allows for segmenting users based on demographic, psychographic, and behavioral characte ristics, providing deeper insight into the needs of different groups and enabling the creation of personalized interfaces for effective interaction with the system. The random forest method is used to select key criteria that influence user classification and optimize the system according to their needs. The article emphasizes the importance of data analysis in improving the convenience and efficiency of security systems, and suggests approaches to integrating these methods into the design process.
Creation of interfaces of security systems of multi-apartment buildings using the person method
Keywords: інтерфейси, безпекові системи, багатоквартирні будинки, метод персон, метод випадкового лісу, класифікація, критерії, користувацький досвід; interfaces, security systems, apartment buildings, persona method, random forest method, classification, criteria, user experience; 004.89:004.42:004.932.72:005.8:004.415