Адміністративно-правові відносини у сфері обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів - Бортник, Н. П.; Єсімов, С. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглядаються адміністративно-правові відносини у сфері обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів. Аналізуються особливості обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів з позиції суб’єкта правовідносин і галузевої належності правових норм, які регулюють ці відносини. Визначено основні і супутні адміністративно-правові та додаткові цивільно-правові відносини у зазначеній сфері. Рассматриваются административно-правовые отношения в сфере обязательного страхования гражданской ответственности владельцев наземных транспортных средств. Анализируются особенности обязательного страхования гражданской ответственности владельцев транспортных средств с позиции субъекта правоотношений и отраслевой принадлежности правовых норм, регулирующих эти отношения. Определены основные и сопутствующие административно-правовые и дополнительные гражданско-правовые отношения в указанной сфере. The article deals with administrative and legal relations in the field of compulsory insurance of civil liability of owners of vehicles. Specific features of compulsory insurance of civil liability of vehicle owners from the perspective of legal entity and industry sector legal rules governing these relations. The main administrative and related legal and extra-civil relations in this area.
Административно-правовые отношения в сфере обязательного страхования гражданской ответственности владельцев транспортных средств
Administrative and legal relations in compulsory civil liability insurance of vehicle owners
Keywords: адміністративно-правові відносини; обов’язкове страхування цивільної відповідальності; транспортний засіб; административно-правовые отношения; обязательное страхование гражданской ответственности; транспортное средство; administrative-legal relations; mandatory liability insurance; vehicle