Теоретичні концепти сучасних реформаційних процесів в Україні - Грищук, В. К. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглянуто теоретичні питання щодо удосконалення політичної системи України, зокрема, питання державного устрою, законотворчості Всеукраїнського референдуму, оптимізації повноважень Президента України, структури і правових засад діяльності Верховної Ради України, концептуальні підходи до створення Кодифікаційної Комісії України. Рассмотрены теоретические вопросы совершенствования политической системы Украины, в частности вопросы государственного устройства, законотворчества, Всеукраинского референдума, оптимизации полномочий Президента Украины, структуры и правовых основ деятельности Верховной Рады Украины, концептуальные подходы к созданию Кодификационной Комиссии Украины. Theoretical statements as to improvement of the political system of Ukraine are considered. In addition, the question of the state order, the law making of pan-Ukrainian Referendum, the optimization of authorities of the President of Ukraine, the structure and legal principles of activity of the Verkhovna Rada of Ukraine, the conceptual approaches related to the creation of the Codification Commission of Ukraine are analyzed.
Теоретические концепты современных реформационных процессов в Украине
Theoretical concepts of modern reform process in Ukraine
Keywords: державний устрій; законотворчість; законодавча діяльність; виборча система; государственное устройство; законотворчество; законодательная деятельность; избирательная система; state order; lawmaking; legislation activity; election system