Структура та моделі роботи системи управління мікрокліматом мінітеплиці - Цмоць, І.; Теслюк, Т. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Розроблено схему інформаційної взаємодії мінітеплиці із оточенням. Запропоновано структуру системи управління мікрокліматом мінітеплиці основними компонентами якої є: мікроконтролер ATmega2560, мобільний пристрій зв’язку під управлінням ОС Android, модулі Ethernet, пам’яті, інтерфейсів периферії, давачів та актюаторів. Розроблено основні алгоритми роботи клієнтської та серверної частин системи управління. Побудовано на основі теорії мереж Петрі моделі роботи та графи досяжності станів клієнтської, серверної частин і комунікації між ними. Досліджено роботу системи управління мікрокліматом мінітеплиці та показано, що система працює правильно та коректно, усі стани досяжні, а тупики відсутні. In the article the scheme of information exchange between mini greenhouse and environment has been designed. The structure of the control climate system of mini greenhouse has been designed. The system structure include ATmega2560 microcontroller, mobile communications device running under Android OS, modules Ethernet, memory storage, peripheral interfaces, sensors and actuators. The main algorithms of work of customer and server parts of the system have been built. The models based on Petry nets are developed. These models are used for study the states of the system. Using the models graph of reachable states in which the system can exist was built. The results of analysis of the system work make it possible to state that system works properly and correctly and all the states are reachable and deal ends are absent.
Keywords: мікроклімат; мінітеплиця; модель; мережі Петрі; системний рівень проектування; стани системи; mini greenhouse; model; Petri nets; system level of design; states of system; Arduino microcontroller; OS Android