Розвиток управління комунікаційними процесами у Регіональній філії "ЛЬВІВСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ" АТ "УКРАЇНСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ" - Тоцька, Анна Юріївна; Totska, Anna Yuriivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Нині більшість організацій переходять на проєктне управління і технології ощадливих форм діяльності. Актуалізується проблема необхідності раціонального управління внутрішньоорганізаційними комунікаціями на основі розвитку і зміцнення проєктного управління в процесі кадрового менеджменту. У зв'язку з мінливими зовнішніми факторами від організації потрібна швидка відповідна управлінська реакція у вигляді прийняття відповідних проєктних управлінських рішень. Водночас нині застосування методів і технологій комунікаційної взаємодії під час розвитку проєктного управління не має системоутворювального комплексного характеру, як наслідок, це істотно знижує якість і мобільність управління людськими ресурсами загалом. Страждає якість управлінських рішень, як і раніше, актуальною є проблема прийняття імітаційних, «порожніх і швидких», «для галочки» управлінських рішень. Відсутність проєктних механізмів побудови комунікаційних каналів призводить до неефективного використання внутрішніх ресурсів, насамперед інформаційних і людських, які витрачаються на реалізацію та впровадження управлінських рішень, оптимізацію потоків інформації в системі проєктного управління, а також з необхідними елементами внутрішнього середовища конкретної організації. Зменшуючи ризики, рівні невизначеності в системі управління персоналом, організаційні комунікації мають визначати сталий напрямок (стратегію) проєктування та розвитку проєктного управління і давати змогу досягати цільових орієнтирів швидко та якісно. Об'єкт дослідження - процеси управління внутрішньоорганізаційними комунікаціями в кадровому менеджменті Регіональної філії "Львівська залізниця". Предмет дослідження - організаційно-економічні та управлінські відносини, що визначають взаємозв'язки та взаємозалежності комунікаційних процесів у проєктному управлінні, які виникають під час ухвалення та виконання проєктних управлінських рішень. Мета дослідження - розроблення теоретико-методичних і науково-практичних рекомендацій та заходів щодо вдосконалення управління внутрішньоорганізаційними комунікаціями на основі розвитку проєктного управління. Метод організації дослідження - метод зрізів, порівняльний метод, комплексний метод; емпіричні методи - передусім архівний метод (аналіз документів), SWOT-аналіз, опитувальні методики - анкетування, експертне інтерв'ювання; методи обробки даних - якісний і кількісний аналіз; метод інтерпретації результатів дослідження - структурний. Інформаційне підґрунтя дослідження: емпіричні дані, отримані в результаті проведення авторських досліджень вибірки, матеріали статистичної звітності, аналітичні дані в межах предмета дослідження, довідкова, нормативна література.

Currently, most organizations are transitioning to project management and cost-effective operational technologies. This shift highlights the problem of needing rational management of intra-organizational communications based on the development and strengthening of project management in human resources processes. With changing external factors, organizations require a swift managerial response in the form of appropriate project management decisions. However, the application of communication interaction methods and technologies during project management development lacks a system-forming comprehensive character, significantly lowering the quality and agility of human resource management. Consequently, the quality of managerial decisions suffers, and the issue of adopting superficial, "quick-fix" decisions remains pressing. The absence of project mechanisms for building communication channels leads to inefficient use of internal resources, primarily informational and human, which are spent on implementing management decisions, optimizing information flows in the project management system, and with necessary elements of a specific organization's internal environment. By reducing risks and levels of uncertainty in the personnel management system, organizational communications should determine a steady direction (strategy) for designing and developing project management and enable achieving targeted benchmarks quickly and effectively. The research object is the process of managing intra-organizational communications in human resources at the Regional Branch "Lviv Railway". The research subject involves the organizational-economic and managerial relations that define the interconnections and interdependencies of communication processes in project management arising during the adoption and execution of project management decisions. The research aims to develop theoretical-methodological and scientific-practical recommendations and measures for improving the management of intra-organizational communications based on the development of project management. The research methodology includes cross-sectional, comparative, and comprehensive methods; empirical methods primarily involve archival methods (document analysis), SWOT analysis, survey techniques - questionnaires, expert interviews; data processing methods - qualitative and quantitative analysis; methods for interpreting research results - structural analysis. The informational basis of the research consists of empirical data obtained from authorial studies, statistical reports, analytical data within the research subject, and reference and normative literature.
Development of the management of communication processes in the Regional Branch LVIVSKA ZALEZNYTSYA UKRAINIAN RAILWAYS JSC
Keywords: 6.281.00.00; комунікаційний процес; управління комунікаціями; система управлінського обліку; електронний документообіг; ефективність управлінських комунікацій; communication process; communication management; management accounting system; electronic document flow; effectiveness of management communications