Класифікація методів аналізу Великих даних - Верес, О. М.; Оливко, Р. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Описано особливості класифікації методів і технологій аналітики Великих даних, групи методів і технологій аналітики Великих даних, які класифікуються з урахуванням функціональних зв’язків та формальної моделі цієї інформаційної технології. Розв’язано задачу визначення концептів онтології аналітики Великих даних.

This article describes the features of classification methods and technologies, analytics Big data. Described group of methods and technologies, analytics Big data that are graded according to the functional relationships and formal model of information technology. The problem of the definition of ontology concepts analytics Big data.
Classification of methods for the big data analytics
Keywords: аналіз; Великі дані; візуалізація даних; модель; Data Mining; Text Mining; MapReduce; analysis; Big data; visualization data; model; Data Mining; Text Mining; MapReduce; 004.652