Визначальні чинники природного повітрообміну помешкань і окремих приміщень багатородинних житлових будинків - Жуковський, С. С.; Кінаш, О. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Означені визначальні чинники процесів природного повітрообміну через нещільності огороджень помешкань і окремих їх приміщень в багатородинних житлових будинках. Вказані величини показника повітропроникності традиційних “нещільних” вікон, що виготовлені з деревини низької якості, проаналізовані нормативні величини цього показника в сучасних ущільнених вікнах. Для одночасного оцінювання теплових потреб і повітрообміну житлових будинків рекомендовано застосовувати “геометричний показник будинку”.

Determining factors of processes of natural air exchange through not are submitted to density of protections of apartments and their separate premises in large-family housing buildings. The specified sizes of a parameter of air permeability of traditional leaky windows which are made of wood of poor quality, are analysed normative sizes of this parameter in modern dense windows. It is recommended to apply «a geometrical parameter of a building» to a simultaneous estimation of thermal needs and air exchange of housing buildings.
Keywords: 533.6; 728.1