Організація експлуатації вузкоколійних тепловозів ТУ-2 на Львівській дитячій залізниці - Тяжкун, Мар'ян Юрійович; Tiazhkun, Marian Yuriiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У бакалаврській роботі розглянуті питання експлуатації вузькоколійних тепловозів ТУ-2 на Львівській дитячій залізниці. Наведена історія розвитку дитячої залізниці та характер її діяльності, розглянуто особливості конструкції рухомого складу, приведено їх технічні характеристики. Вказано на складність плану та профілю колії, її розташування в парковій зоні. Проведені тягові розрахунки, на підставі яких обґрунтована можливість вибору ваги поїзда на даній ділянці. На підставі практичних даних проведено аналіз експлуатаційних показників тепловоза ТУ-2 087 в поїзній роботі, визначено недостатню ефективність його використання по різноманітних параметрах, запропоновано варіанти підвищення експлуатаційних показників за рахунок іншого використання позицій контролера машиніста.

The bachelor's thesis examines the operation of TU2 narrow-gauge diesel locomotives on the Lviv Children's Railway. The history and nature of the children's railway's activities are presented, along with an overview of the rolling stock's design features and their technical specifications. The complexity of the track layout and profile, as well as its location within a park zone, are highlighted. Tractive calculations were carried out to justify the feasible train weight on the given section. Based on practical data, an analysis of the operational performance of diesel locomotive TU2-087 in train service was conducted. The analysis revealed insufficient efficiency of its use under various parameters. Recommendations are provided to improve performance through alternative usage of the driver's controller positions.
Operation Management of TU2 Narrow-Gauge Diesel Locomotives on the Lviv Children's Railway
Keywords: 6.273.00.02; Львівська дитяча залізниця; вузькоколійний тепловоз; профіль колії; технічна експлуатація; позиція контролера машиніста; обгін локомотива; екіпіровка