Кінематика механізму кріплення полиці елеваторного стелажа - Корендій, В. М.; Качур, О. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Запропоновано конструктивне виконання механізму стабілізації горизонтального положення полиці елеваторного стелажа з ланцюговим приводом. Виведено аналітичні залежності для описання траєкторій руху опорних та напрямного роликів механізму кріплення полиці. Подано формули для визначення горизонтального та вертикального зміщення центра дуги траєкторії руху напрямного ролика щодо центра привідної зірочки ланцюгової передачі під час проходження полицею “характерної” ділянки. Обґрунтовано адекватність отриманих аналітичних залежностей за допомогою аналізу збіжності координат шарнірів у граничних точках кожної з ділянок траєкторії руху полички.

The structural design of the mechanism of stabilization of horizontal position of the shelf of elevator shelving with a chain drive is proposed. The analytical dependencies for determination of the motion trajectory of supporting and guiding rollers of the shelf supporting mechanism are derived. The formulas for defining the horizontal and vertical displacement of the center of the arc of the trajectory of the guiding roller relative to the center of the driving star of the chain transmission during the shelf passing through the “characteristic” regions are presented. The adequacy of the obtained analytical dependences has been substantiated by analyzing the hinges coordinates in the boundary points of each of the sections of the shelf motion trajectory.
Kinematics of the mechanism of shelf attachment of elevator shelving
Keywords: елеваторний стелаж; траєкторія; механізм; ланцюговий привід; elevator shelving; trajectory; mechanism; chain drive; 621.86