Структура та динаміка ґратки твердих розчинів In XTl 1-х I - Франів, А. В.; Пелещишин, Р. В.; Тернавська, С. В.; Франів, О. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Наведено експериментальні результати досліджень фізичних властивостей вперше вирощених твердих розчинів заміщення InxTl1-xI в області 0,2<x<1,0. Розраховано параметри кристалічної ґратки та концентраційна залежність її об’єму у процесі катіонного заміщення вузлів. На основі ІЧ-спектрів поглинання зроблено висновки про особливості фононної підсистеми ТРЗ. Отримано частоти внутрішньо- та міжмолекулярних коливань і величину їх анізотропіі вздовж напрямків E II c і E || а. In manuscript points experimental results about investigation of physical properties of first grown solid solution I^Tl^I in concentration region 0,2<x<1,0. Counted parameter crystal lattice and particularity variance it bulks in process of cation substitution knots. On infrared reflection spectrum conclude character phonon dispersion in solid solution.