До питання виявлення і контролю часових перенапруг та западин напруги в електричних мережах загального призначення - Ванько, В. М. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2004)
Розглянуто причини виникнення та особливості проходження часових перенапруг і западин напруги в електричних мережах загального призначення, а також запропоновано спосіб виявлення та вимірювання основних параметрів, які характеризують ці процеси. The reasons of origin and feature of passing of sentinel overstrain are considered and fail tensions in the electric networks of the common setting, and also the method of exposure and measuring of basic parameters which characterize the given processes is offered.