Святослав Хоробрий і Свенельд - Білецький, А. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Йдеться про взаємовідносини воєводи Свенельда з князями Ігорем та Святославом. Обґрунтовується теза про зрадливу діяльність Свенельда стосовно князя Святослава Хороброго. This article deals with the relationships of voievoda Svenelda with princes Ihor and Sviatoslav.Thesis is grounded about the treacherous activity of Sveneld in regard to the prince Sviatoslav the Brave.