Logistical aspects and prospects of oil and gas complex of Ukraine - Babyak, L. V. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
The prospects of solving the problems of oil and gas sector under the conditions of market economy as well as the logistic approach to creating strategic reserves of petroleum and petroleum products have been examined. Suggestions for developing behavioral strategies of oil and gas companies, accelerating their development mainly due to logistic approach to the organization of oil and gas companies have been developed to prevent crises in the oil market. Розглянуто перспективи вирішення проблем нафтогазового комплексу в умовах ринкової економіки та логістичний підхід до створення стратегічного резерву нафти і нафтопродуктів. Сформульовано пропозиції щодо розроблення стратегії поведінки підприємств нафтогазового комплексу, прискорення їх розвитку, передусім за рахунок логістичного підходу до організації роботи підприємств нафтогазового комплексу з метою запобігання виникненню кризових ситуацій на ринку нафтопродуктів.
Логістичні аспекти та перспективи розвитку нафтогазового комплексу України
Keywords: oil and gas sector; resource factor; energy security; petrochemicals; oil refining; глибина переробки нафти; нафтогазовий комплекс; ресурсний фактор; ресурсний фактор; енергетична безпека; нафтопродукти