Аналіз і постановка задач оптимального теплового проектування технічних об'єктів - Лобур, М.; Фармага, І.; Марікуца, У.; Матвійків, О. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розроблено єдиний підхід як до розв’язання обернених задач теплопровідності, так і до забезпечення функціональних та конструктивно-технологічних параметрів технічних об‘єктів, основою якого є причинно-наслідкова постановка задачі синтезу. A unified approach to solving inverse problems of heat conduction as well as providing functional and design and technological parameters of technical objects, based on a causal synthesis problem statement.
Keywords: теплове проектування; обернені задачі теплопровідності; параметрична оптимізація; thermal design; inverse heat conduction problems; parametric optimization