Розвиток академічного підприємництва як складової інноваційного потенціалу регіону (на прикладі Львівської області) - Бець, М. Т.; Сокіл, Ю. Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розкрито сутність академічного підприємництва як складової, що формує іннова ційний потенціал регіональної економіки, проаналізовано індикатори активності інноваційної діяльності Львівської області, охарактеризовано пріоритетні умови підтримки інноваційної діяльності на рівні регіону, спроектовано механізм державного сприяння комерціалізації науково-технічних розробок, визначено шляхи забезпечення подальшого розвитку і ефективного функціонування академічного підприємництва в Україні. Essence of academic enterprise is exposed, as a constituent which forms innovative potential of regional economy, the indicators of activity of innovative activity of the Lviv area are analysed, the priority terms of support of innovative activity are described at the level of region, the mechanism of state assistance commercialization of scientific and technical developments is projected, certainly ways of providing of subsequent development and effective functioning of academic enterprise in Ukraine.
Development of academic entrepreneurship in region component of innovate potential (for example of lviv region)
Keywords: академічне підприємництво; трансферт знань; регіональна інноваційна система; наукові установи; вищі навчальні заклади; academic enterprise; transfert of knowledges; regional innovative system; scientific establishments; higher educational establishments