Математичне моделювання усталених коливань електромагнітного поля у кусково-однорідному просторі непрямим методом граничних елементів - Журавчак, Л. М.; Федоришин, Ю. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Для кусково-однорідного провідного півпростору розглянуто аналітично-чисельну методику знаходження компонент векторів напруженості електромагнітного поля (ЕМП), яке збуджене стороннім джерелом струму. Запропоновано стаціонарну та квазістаціонарну моделі для знаходження компонент векторів напруженості ЕМП. Проведено числові експерименти для неоднорідного включення з вищою та нижчою, ніж у геосередовищі, провідністю. Для кусочно-однородного проводящего полупространства рассмотрена аналитически-численная методика нахождения компонент векторов напряженности электромагнитного поля (ЭМП), которое возбуждается посторонним источником тока. Предложено стационарную и квазистационарную модели для нахождения компонент векторов напряженности ЭМП. Проведены численные эксперименты для неоднородного включения с высшей, чем в геосереде, проводимостью. The numerical-analytic technique for finding electric and magnetic components of electromagnetic field (EMF) in a piecewise homogeneous conductive half-space is suggested. EMF is inducted by a horizontal contour with current harmonically changing in time. The problem of Maxwell is formulated and solved by means of the boundary element method.
Математическое моделирование установившихся колебаний электромагнитного поля в кусочно-однородном полупространстве непрямым методом граничных элементов
Mathematical modelling of steadyoscillations of electromagnetic field in piecewise-homogeneous enviroment by means of the indirect boundary element method
Keywords: рівняння Максвелла; рівняння Гельмгольца; усталені коливання ЕМП; непрямий метод граничних елементів; уравнения Максвелла; уравнения Гельмгольца; устоявшиеся колебания ЭМП; косвенный метод граничных элементов; Maxwell's equations; the Helmholtz equation; established EMF fluctuations; indirect boundary element method