Міцність з’єднань плита- колона у монолітних залізобетонних безбалочних безкапітельних перекриттях - Дорошкевич, Л. О.; Максимович, С. Б.; Демчина, Б. Г.; Максимович, Б. Ю (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Розглянуто практичний метод розрахунку поперечної арматури у плитах безбалочних безкапітельних перекрить. Продавлювання потрактовано як опір плити руйнуванню по похилих перерізах, а не як зріз по умовній поверхні зрізаної піраміди.A practical method of designing transverse reinforcement in mushroom slab constructions without capitals is considered. Punching shear is viewed not as shear along the conditional surface of the truncated pyramid, but as crack strength of the slab along the crosssection.
Keywords: безбалочні безкапітельні перекриття; продавлювання; зріз бетону; поперечна арматура; умовна поверхня зрізаної піраміди; mushroom slab constructions without capitals; punching shear; concrete shear; transverse reinforcement; conditional surface of the truncated pyramid