Зневоднення суміші нафт та пасткового продукту - Топільницький, П. І.; Голич, Ю. В.; Романчук, В. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2015)
Залучення пасткового продукту до зневоднення разом із сирою нафтою сьогодні є актуальною проблемою. Ефективність зневоднення та знесолення пасткових нафтових емульсій залежить від оптимальної кількості пасткового продукту в суміші з нафтою, правильного підбору деемульгатору та параметрів процесу зневоднення. Для проведення досліджень штучно створювали емульсії з нафт та пасткового продукту в різному співвідношенні, визначали їхні фізико-хімічні властивості. Наведено результати визначення фізико-хімічних властивостей сумішей нафт та пасткового продукту, вибору деемульгатора, його витрат та температур, за яких проходить максимальне зневоднення. Involving trap product for dehydration together with crude oil is the urgent problem today. The efficiency of oil emulsions dehydration and desalting depends on the optimal amount of trap products mixed with crude oil, proper selection of demulsifier and dehydration process parameters. To carry out investigations the artificial emulsions consist of crude oil and trap products were created in different proportions. The physical and chemical properties of the obtained products have been determined. The article deals with the studies of artificial mixtures of crude oil and trap product, investigations of their physical and chemical properties, as well as the choice of demulsifier. The amount and temperature of the selected demulsifier have been established to provide the maximum dehydration.