Генератор псевдовипадкових чисел на обчислювачі кореня квадратного з простого числа - Горпенюк, А. Я.; Лужецька, Н. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Подано результати синтезу та дослідження генератора псевдовипадкових чисел на базі обчислювача кореня квадратного з простого числа. Показано, що такий генератор має добрі статистичні характеристики. Запропонований алгоритм обчислення функції кореня квадратного забезпечує високу швидкодію генератора. The results of pseudorandom numbers generator, based on the calculator square root of a prime number, synthesis and research are given. It is shown that this generator has qualitative statistical properties. The proposed algorithm for computing the square root function provides high speed generator.
Keywords: генератор псевдовипадкових чисел; криптографія; квадратний корінь; generator of pseudorandom numbers; cryptography; square root