Гомогенна каталітична система на основі бікарбіду молібден-вольфраму - Петренкова, Т. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
За допомогою фотоколориметричного методу аналізу визначено вміст і ступінь окиснення вольфраму та молібдену у каталітичних фільтратах, які використовували під час епоксидування октену-1 гідроген пероксидом. Досліджено епоксидування та встановлена відмінність хімізму реакції епоксидування цього олефіну гідроген пероксидом у присутності складного карбіду молібден-вольфраму (MoW)2C від хімізму дії гомогенних каталітичних систем на основі цієї сполуки. Photocolorimetric analysis was used to determine the content and level of oxidation of tungsten and molybdenum in catalytic filtrates, which are used for the epoxidation of octene-1 by hydrogen peroxide. The investigation of the process of epoxidation of this olefine showed that the reaction mechanism for the epoxidation by hydrogen peroxide in the presence of molybdenum-tungsten carbide (MoW)2C differs from the mechanism observed for homogeneous catalytic systems based on the same compound.
Keywords: вольфрам; молібден; каталітичні фільтрати; реакції епоксидування