Модифікація поверхні поліпропілену за методиками “прищеплення від” та “прищеплення до” за допомогою гетерофункціонального поліпероксиду - Стецишин, Ю. Б.; Ройтер, Ю. В.; Варваренко, С. М.; Воронов, С. А. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Подано результати проведення модифікації поліпропіленових поверхонь, активованих гетерофункціональним поліпероксидом, акриловою кислотою за методикою “прищеплення від” та полісахаридами (декстраном та десктран сульфатом) за методикою “прищеплення до”. За допомогою еліпсометричного дослідження та визначення величин вільної поверхневої енергії показано ефективність запропонованого методу модифікації полімерних поверхонь. The results of providing the modification of polypropylene surface activated with heterofunctional polyperoxide using both an acrylic acid by “grafting from” technique and polysaccharides (dextran and dextran sulfate) by “grafting to” technique have been presented in the article. The efficiency of the proposed method of polymer surface modification is shown via ellipsometric study and determination of free surface energy components.