Сучасний стан архітектурно-ландшафтної організації долинного простору ріки Прут на фрагменті Ворохта–Делятин - Лукомська, І. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
На основі натурних досліджень у статті охарактеризовано природні умови та системи розселення попередньо виділеного долинного простору р. Прут в Івано-Франківській області на відрізку від смт. Ворохта до смт. Делятин. Як наслідок проведеної роботи оцінено просторові ситуації існуючого стану цієї території, проведено ландшафтно-урбаністичну інвентаризацію простору. On the base of field observation the characteristics of the nature conditions and settling system of the before determined Prut river valley space is made in this paper. The observed territory occupies a riparian zone between settlements Deliatyn and Vorokhta in Ivano-Frankivsk region. As the result of this work the space planning situations of the existing state is valuated and some conclusions were made.
Keywords: долинний простір річки; архітектурно-ландшафтна організація; river valley space; architectural-landscape organization