Досвід формування сучасних економічних взаємовідносин на прикладі кластерної моделі “Поділля Перший” - Дробенко, Ю. Г. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Розглянуто кластерну модель господарювання на Поділлі за результатами спільного засідання III з’їзду Спілки економістів України та IV економічного форуму асоціації “Поділля Перший”. Застосування кластерного підходу у різних галузях економіки ставить владу перед вибором: або скерувати наявні ресурси на пошуки нових форм ведення бізнесу з одночасним вдосконаленням менеджменту відповідних територіальних одиниць, або пасивно чекати на сприятливу можливість. Розуміння перспективності такої форми об’єднань дозволить започаткувати її на Львівщині, що, своєю чергою, підвищить рейтинг міста у конкурентній боротьбі міст України та, що найголовніше, покращить соціально-економічні показники населення. The article is about the model of clusters in Podillya. This model was considered on the third meeting of Unity of economists of Ukraine and on the fourth Economical Forum of associate “Podillya Pershyj” (“Podillya the First”). Using of cluster approach makes local government either look for new technologies of management or wait for useful opportunity. Understanding of perspective of cluster system will allow to put it tnto practice in Lviv region. It will cause the increasing of economical level of our city and as a result common people will prosper.
Keywords: 332.14