Спільні та відмінні ознаки інвестицій і капітальних вкладень - Соловій, Ю. Я. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002)
Розкрито сутність інвестицій і капіталовкладень, обґрунтовано різницю між інвестиціями і капітальними вкладеннями, проаналізовано основні моменти інвестування в матеріальні, нематеріальні і фінансові активи з позиції західних авторів, уточнене поняття “інвестиції”. Essence of investments and capital investments is uncovered, the difference between investments and capital investments is defined, the main moments of investments in the tangible, intangible and financial assets from the position of western authors are scrutinized and specified. The new conception of investments is defined at the article.