Українська математична термінологія в англо-російсько-українському словнику математичних термінів - Осадчук, Марія (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто проблему створення англо-російсько-українського словника математичних термінів. Проведено лінгвістичний аналіз українських математичних термінів, який виявив певні специфічні риси української терміносистеми, які полягають у схожості й розбіжності деяких словотворчих моделей трьох порівнюваних мов. The problem of establishment of English-Russian-Ukrainian dictionary of mathematical terms has been examined. The linguistic analysis of Ukrainian mathematical terms has been carried out, which showed some specific features of Ukrainian terminological system. They consist in similarity and difference of some word building models of compared languages.
Keywords: українська мова; математичні терміни; термінологія; лексикографія; словотворення; Ukrainian language; mathematical terms; terminology; lexicography; word building; specific feature