Відображення в історичном наративі української діаспори УВО та ОУН у 1920–1930-х рр. - Футала, В. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Проаналізовано праці представників зарубіжного українства, присвячені українському праворадикальному рухові міжвоєнної доби ХХ ст. Виділено основні напрями досліджень, персоніфіковано внесок істориків у вивчення теми, з’ясовано тенденції і закономірності збагачення історичних знань про націоналістичні об’єднання – УВО та ОУН. Analyzed the work of representatives of foreign Ukrainians, Ukrainian dedicated rightmovement inter-war era of the twentieth century. The basic directions of research, historians personified contribution to the study of themes, trends and patterns found enrichment of historical knowledge about the nationalist associations – UVO and OUN.