Особливості гідравлічного розрахунку безнапірних потоків при утворенні хвилястого стрибка - Галич, О. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Наведено коротку інформацію про білякритичні течії та приклади їх утворення під час експлуатації гідротехнічних об’єктів. Розглядаються деякі методи побудови профіля вільної поверхні білякритичних течій, зокрема хвилястого стрибка. The short information about near-critical flow and examples of its formation during exploitation of hydrotechnical structures are given in this article. The article considers the problem of calculation methods of free-surface profile of near-critical flows, in particular undular jump.
Keywords: білякритичні течії; хвилястий стрибок; самотня хвиля; кноїдальні хвилі; профіль вільної поверхні; near-critical flows; undular jump; solitary wave; cnoidal waves; profile of free surface