Комп'ютерне моделювання процесів та систем. Методи оптимізації - Вислоух, Сергій Петрович; Волошко, Оксана Вячеславівна; Тимчик, Григорій Семенович; Філіппова, Марина В'ячеславівна (КПІ ім. Ігоря Сікорського, Видавництво «Політехніка», 2023)
Розглянуто найбільш поширені методи оптимізації, що трапляються під час розв’язання практичних та наукових задач у різних галузях. Наведено основні положення задач аналітичної й чисельної оптимізації та математичного програмування як задач дослідження операцій та алгоритми методів їх комп’ютерного розв’язання. Значну увагу приділено комп’ютерній реалізації розглянутих методів. До кожного розділу надано комплекти завдань для самоконтролю, велику кількість прикладів та контрольні запитання, що сприятиме кращому сприйняттю та засвоєнню матеріалу підручника. Для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», які вивчають дисципліну «Комп’ютерне моделювання систем і процесів». Може бути використаний під час вивчення дисциплін, що пов’язані з комп’ютерним моделюванням та оптимізацією, а також для наукової роботи студентів, аспірантів, інженерів та вчених.
Keywords: 044.94:519.8](075.8)