Математична модель зношування трансверсально ізотропних покриттів тіл з урахуванням проміжкового шару - Максимук, О.; Zozulak, J.; Bajkowski, J. (Національний університет "Львівська політехніка", 2002)
Розроблено математичну модель і досліджено процес зношування захисного поверхневого шару за допомогою тонкого "проміжкового тіла". Розроблено метод розв'язку моделі і проведено числовий аналіз процесу. A mathematical model is developed and an investigation of wear of thin surface of a rigid body with an intermediate layer between the surface and rough base is carriedout. The surface is modelled by a thin plate, the intermediate layer – by a base of Winclair. A solving method is developed and numerical analysis is carried-out.