Інформаційні технології та вимірювальні засоби діагностування турбоагрегатів - Шульженко, М. Г.; Єфремов, Ю. Г.; Цибулько, В. І.; Депарма, О. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Описано розроблені технології та комп'ютеризовані системи безперервного автоматизованого аналізу та діагностики вібраційного стану потужних турбоагрегатів ТЕС (ТЕЦ) для виявлення причин змін вібрації та попередження розвитку позаштатних ситуацій. The developed technologies of the analysis of a vibrating state of powerful turbine units of thermal power stations and the created computerized systems of the continuous automated analysis of vibration for revealing of the reasons of change of vibration and preventions of development of unforeseen situations which are introduced on power blocks are described.