Методологія наукового аналізу системи парламентаризму - Словська, І. Є. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Стаття присвячена характеристиці методології наукового аналізу системи парламентаризму та виділенню її стрижневого компонента – парламенту. Доведено, що формування науково-практичної парадигми парламенту в системі парламентаризму відбувається із застосуванням широкого переліку основних наукових підходів збору й опрацювання матеріалів правової дійсності. Акцентовано увагу на тому, що методологічний плюралізм (сукупність філософських, загальнонаукових і спеціальних методів) стає підґрунтям фундаментальних відкриттів, спроможних стимулювати виконання практичних завдань реорганізації державних інституцій. Статья посвящена характеристике методологии научного анализа системы парламентаризма и выделению ее стержневого компонента – парламента. Доказано, что формирование научно-практической парадигмы парламента в системе парла- ментаризма происходит с применением широкого перечня основных научных подходов сбора и обработки материалов правовой действительности. Акцентировано внимание на том, что методологический плюрализм (совокупность философских, общенаучных и специальных методов) становится основой фундаментальных открытий, способных стимулировать решение практических задач реорганизации государственных институтов. The article is devoted to the methodology of scientific analysis of the system of parliamentarism and separation core component of the parliament. It is proved that the formation of scientific and practical paradigm of the parliament in a parliamentary system occurs with the use of a wide range of basic scientific approaches of collecting and processing materials of legal reality. The attention is focused on the fact that methodological pluralism (a combination of philosophical, general scientific and special methods) becomes the basis of fundamental discoveries that can stimulate the solution of practical problems of reorganization of state institutions.
Методология научного анализа системы парламентаризма
The methodology of scientific analysis of the system of parliamentarism
Keywords: парламент; парламентаризм; методологія; філософські; загальнонаукові і спеціальні методи; парламент; парламентаризм; методология; философские; общенаучные и специальные методы; parliament; parliamentarism; methodology; philosophical; general scientific and special methods