Формування дизайну у Львівській архітектурній школі - Черкес, Б. С.; Петришин, Г. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Характерною рисою Львівської архітектурної школи, що формувалась протягом століть, є синтез наук та мистецтв - точних, які формують інженерне підґрунтя архітектури, та образних, які презентують цільність та красу архітектурного образу. Образно-художній підхід до архітектури формується естетикою, художніми дисциплі¬нами, збагачується історією архітектури та мистецтва. Продовженням цього напряму стало створення у 1998 р. у Львівській політехніці напряму “Дизайн”. The personal touch of Lviv architectural school which was formed during ages is a synthesis of sciences and arts - exact which form engineering subsoil of architecture, and vivid which present a wholeness and beauty of architectural appearance. Vividly artistic going near architecture is formed aesthetics, artistic discipli-nami, enriched history of architecture and art. Continuation of this direction was become by creation in 1998 in Lviv politekhnici straight “Design”.
Keywords: Львівська політехніка; архітектура; дизайн; художні дисципліни; Lviv politekhnika; architecture; design; artistic disciplines