Дослідження нелінійної математичної моделі систем друкарських пар - Дурняк, Б. В.; Тимченко, О. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2000)
Обґрунтовано нестаціонарність і нелінійність математичної моделі систем друкарських пар. Вказано основні джерела нелінійностей, виявлено умови для переходу до квазістаціонарної і квазілінійної моделі. Досліджено динаміку таких систем з врахуванням збурень. Is demonstrated nonlinearity of a mathematical model printed nodes. Are indicated the basic sources of nonlinearities, condition of transferring to the quasistationary and quasilinear pattern are instituted. Dynamics of such systems with allowance for of exterior operatings is investigated.