Проект і дослідження геодезичної основи обласного центру методом парних ланок засічок. Навчальний посібник з курсу “ Основні геодезичні роботи”. Частина УІ - Літнарович, Р. М. (Чернігівський державний інститут економіки і управління, 2001)
В даній роботі розроблена методика, яка дає можливість забезпечити необхідну точність. Всі математичні викладки забезпечені необхідним математичним апаратом, який дає строге рішення даної проблеми. Роботу формул опробовано на фактичному цифровому матеріалі, розроблений комплект програм, який в польових умовах забезпечує повну камеральну обробку. A method which enables to provide necessary exactness is developed in this work. All of mathematical expositions are provided with a necessary mathematical vehicle which gives the strict decision of this problem. Work of formulas of is approved on actual digital material, the complete set of the programs, which in the field terms provides complete kameral treatment, is developed.
Keywords: метод парних ланок засічок; імітаційне моделювання; оцінка точності; зрівноваження елементів; прецизійна мережа