Палацово-паркові ансамблі Якуба Кубіцького на Волині. Архітектурні особливості, пропозиції до реставрації - Бойко, О. Г.; Погранична, І. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
На основі іконографічних, картографічних матеріалів та натурних обстежень проведено стилістичний, композиційний та конструктивний аналіз ампірових палацово- паркових комплексів на Волині та визначено архітектурні особливості палаців авторства Якуба Кубіцького. Розроблено програму збереження, консервації та реставрації палацово-паркового ансамблю у с. Самчики Хмельницької обл.
Palace and park complexes of Yakub Kubitskiy in Volyn region. Architectural features, program of saving, preservation and restoration palace and park complexes
Keywords: палацово-паркові комплекси; ампір; архітектурні твори; палац; збереження; реставрація; palace and park complexes; Empire style; architectural works; gesaving and restoration