Використання програмного забезпечення проміжного прошарку (middleware) для розробки мережевоцентричних застосувань - Голощук, Р.; Кісь, Я.; Нога, А. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Проведено огляд сучасних інформаційних технологій розподілених обчислень для розробки мережевоцентричних застосувань, зокрема ПЗ проміжного прошарку та архітектури мережевих обчислень. Розглянуто та проаналізовано існуючі стандарти для розподілених об'єктів, опрацювання транзакцій і служб каталогів.

This paper is a review of modern information technologies of distributed networking for network development (e.g. middleware and Oracle network computing architecture). Present standards for distributed objects, transaction handling and catalogue services are considered.
Keywords: 681.3