Математична модель надійності для аналізу мінімальної множини перетинів електротехнічної системи із загальним заміщувальним резервуванням - Щербовських, С. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Запропонована математична модель надійності електротехнічної системи із загальним заміщувальним резервуванням. Така модель адекватно враховує вплив зміни навантаження на показники мінімальної множини перетинів. Для моделювання надійності застосовані динамічне дерево відмов та марковський аналіз.In the paper mathematical reliability model for electrical system with whole standby is proposed. Such model takes into account adequately load-sharing impact on minimal cut set indexes. For reliability modeling dynamic fault tree and Markov analysis is used.
Keywords: мінімальна множина перетинів; заміщувальне резервування; модель надійності; динамічне дерево відмов; марковська модель; minimal cut set; standby redundancy; reliability model; dynamical fault tree; Markov model