Розроблення системи управління судновою антислемінговою системою - Гайша, О.; Гайша, О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Розробляється цифрова система управління судновою антислемінговою системою. Беруться до уваги усі стандартні параметри морехідності судна, а також картина хвилювання навколо судна. Проектується структура, склад і специфікації модулів, що становитимуть систему управління. Numerical control system for ship anti-slamming device is developed. All standard ship’s navigability parameters, and also waves picture near the ship are taken into account. The structure, the composition and specifications of control system modules are designed.